Dolar 32,4191
Euro 34,4513
Altın 2.489,43
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Bendevi Palandöken: Yılbaşı Öncesi Sahte İçkiye Dikkat!

Bendevi Palandöken: Yılbaşı Öncesi Sahte İçkiye Dikkat!
17 Kasım 2022 20:26

Ankara – Yeni yıla sayılı günler kala sahte içki üretiminin ve buna bağlı ölümlerin arttığına dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yılbaşı yaklaşırken ülkemizin çeşitli yerlerinde sahte içkiden ölüm haberleri daha sık duyulmaya başladı. Özellikle yeni yıl öncesinde sahte içki üreticileri piyasaya daha çok çıkıyor. Yılbaşını evde geçirecek olanların sahte içkiye yönelmesinin her önüne gelenin etil alkole ulaşması engellenmeli. Bu yılbaşında adeta ölüm tacirliği yapan sahte içki satıcılarına göz açtırılmamalı” dedi.

“Talep Olduğu Ölüm Tacirliğine Devam Ediyorlar”

Sahte içkinin çok sayıda vatandaşımızın ölümüne neden olurken devletimiz için de milyarlarca lira vergi kaybına sebep olduğunu hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşın sağlığını hiçe sayarak sahte içki üreten dolandırıcılar özellikle yılbaşı gibi özel günlerde daha çok meydana çıkıyor. Orijinal şişelere sahte alkol ve sahte etiket yapıştırarak ya da doğrudan pet şişelerde bu zehirleri satıyorlar. Devletimiz sık denetimlerle litrelerce kaçak alkol ele geçirse de talep olduğu sürece yine bir yolunu bulup üretiyorlar. Üstelik internet üzerinden birçok yerde etil alkolden sahte içki yapımının formülü yazılı ve görüntülü olarak anlatılıyor. Bu tür yayınlar için düzenleme yapılmalı” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımız Şikâyet Etmekten Çekinmemeli”

Her önüne gelenin etil alkole ulaşmasının önlenmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Devletimizin bu konuda çalışmaları ve denetimleri hızla sürerken vatandaşlarımız da kendi sağlıkları için bu yılbaşında bandrollü şekilde esnafımızdan alışveriş yapmalı. Ucuz diye merdiven altı üretim yapanlar tercih edilmemeli. Sadece yılbaşı dönemlerinde değil yılın her döneminde bu fırsatçılara karşı tetikte olunmalı. Denetimler her ilde hızla devam etse de vatandaşlarımız da şikâyetlerini bildirmekten çekinmemeli. Çok büyük vergi kayıplarına neden olan bu sahte alkol üreticilerine hiçbir şekilde geçit verilmemeli” diye konuştu.