14 Temmuz 2026, 14:16:39
Dolar 47,0372
Euro 53,6001
Altın 6.081,43
BİST 14.027,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 30°C
Cts 30°C

Volkswagen Almanya’daki Fabrikalarının Geleceği İçin Görüşmelere Devam Ediyor

Volkswagen, Almanya’daki fabrikalarının geleceği için stratejik görüşmelere devam ediyor. Elektrifikasyon ve sürdürülebilir üretim hedefleri doğrultusunda atılacak adımlar, otomotiv endüstrisinin geleceğini şekillendirecek.

19 Aralık 2024 01:00

Volkswagen’in Almanya’daki Fabrikalarının Geleceği Belirsiz

Volkswagen'in Almanya'daki Fabrikalarının Geleceği Belirsiz

Haber Merkezi – Volkswagen, Almanya’daki fabrikalarının geleceği konusunda belirsizlik yaşamaya devam ediyor. Şirket yönetimi ile sendikalar arasında, maliyet kesintileri ve olası fabrika kapatma planları üzerine ciddi bir anlaşmazlık söz konusu.

Görüşmeler Devam Ediyor

Volkswagen yönetimi ve sendika temsilcileri, 13 saat süren ve sonuçsuz kalan müzakerelerin ardından yeniden bir araya gelme kararı aldılar. Bu görüşmelerin, Noel öncesinde bir uzlaşma sağlanması için son bir çaba olarak değerlendirildiği ifade ediliyor.

Sendikalar Grev Tehdidinde Bulundu

Sendikalar, Volkswagen’in fabrikalarını kapatma planlarına karşı çıkmakta kararlı. İşçilerin haklarını korumak amacıyla greve gitme tehdidinde bulunan sendikalar, eğer bir hafta içinde anlaşma sağlanamazsa, yeni yılın başında büyük bir grev başlatmayı planlıyor.

İki Taraf da Taviz Vermiyor

Volkswagen yönetimi, maliyetleri düşürmek amacıyla fabrika kapatma seçeneğini masada tutarken, sendikalar fabrikaların açık kalması konusunda ısrarcı. İki taraf arasındaki görüşmelerin oldukça gergin bir atmosferde geçtiği bildiriliyor.

Volkswagen’in yaşadığı bu kriz, Almanya ve Avrupa otomotiv sektöründeki genel sorunları da gözler önüne seriyor. Düşen talep, artan maliyetler ve elektrikli araçlara geçiş süreci, otomobil üreticilerini zorlu bir sürece sokmuş durumda.

Volkswagen yönetimi ve sendikalar arasındaki bu kritik görüşmelerin sonucu, sadece şirketin geleceği açısından değil, aynı zamanda Almanya’daki otomotiv sektörü için de büyük bir öneme sahip.