Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Kemal Gül: “Acente Dostu Misyonumuzu 2024 Yılında Daha Da Güçlendirmeye Devam Edeceğiz”

Kemal Gül: “Acente Dostu Misyonumuzu 2024 Yılında Daha Da Güçlendirmeye Devam Edeceğiz”
12 Aralık 2023 01:59

Sektörün genç şirketlerinden olan ve 2023 yılında ‘’Acente Dostu’’ misyonuyla bir çok projeyi acentelerine ‘’potansiyel müşteri’’ olarak açan Aveon Global Sigorta 2024 Hedef & Bütçe çalışmalarını ‘’2023 100.Yıl Ruhuyla 2024’e Hazırız’’ mottosuyla 8-9 Aralık tarihlerinde İstanbul da gerçekleştirdi. 

Üst yönetim, bölüm, bölge yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen çalıştayın açılışını onur konuğu olarak katılan K.K.T.C. eski Maliye Bakanı ve milletvekili  olarak mecliste görevine devam eden Alişan Şan ve Aveon K.K.T.C. Genel Müdürü Murat Selvi yaptı. 2024 yılına dair acente, müşteri beklentilerinin analiz edilmesi ile başlayan çalıştayda; acente&broker ve bölge bazlı üretim gelişimi ve hedefleri, büyüme projeleri, teknik ve operasyon süreçlerinin güçlendirilmesi, hukuk ve hasar da ‘’Müşteri Dostu’’ prosesinin birleştirilmesi ve teknolojik gelişimin dijitalleşme mottosuna entegrasyonu ele alındı. 

2023 yılında başlayan ve 2024 de artarak sürecek olan kurumsal projelerini de acentelerine ‘’aday müşteri’’ olarak açma politikasına devam edecek şirket bu sayede 5 milyonu aşkın sigortalı adayını acentelerine ‘’aday müşteri’’ olarak kazandırmış olacak. Çalıştay kararları hakkında basına konuşan Genel Müdür Kemal Gül şunları söyledi:

‘’Aveon Global Sigorta olarak 2022 de başlayan üretim faaliyetlerimizin 3ncü yılına girmemize az bir zaman kaldı. Ekiplerimiz, alt yapımız ve acentelerimiz başta olmak üzere tüm dağıtım kanallarımız hem sayısal hem de yarattığı ciro açısından %200 büyümüş durumda. Bu büyümenin reel ve alt yapısı sağlam bir şekilde olduğunun en büyük kanıtı her geçen gün sayısı artan acente ve brokerlerimiz ile beraber kazandığımız müşteri sayımızdır. 

Kemal Gül: “Acente Dostu Misyonumuzu 2024 Yılında Daha Da Güçlendirmeye Devam Edeceğiz”

Bugün sayısı 1400’ü zorlayan acente ve broker sayımız ile yıl sonunu 1,9 milyar TL prim üretimini bulacak rakamlarla kapayacağız. 60 civarında satışa açık ürünümüzle acentelerimizin beklentilerinin önemli kısmına cevap vermenin haklı gururu içerisindeyiz. Bizleri gururlandıran ve en önemli projelerimizin başında gelen, açılışını Ticaret Bakan Yardımcımız Mahmut GÜRCAN ve TESK Genel Başkanımız Bendevi PALANDÖKEN, TSB Genel Sekreteri Özgür OBALI ve TOBB SAİK Başkanı Levent KORKUT’un yaparak start veren   – Esnaf Sigortacılığı – ile 2,5 milyon esnafımızın evine, dükkanına Aveon Global ve acentelerimiz ile beraber girdik.  Bunu ve buna benzer daha birçok projemizi acentelerimize armağan ettik, tüm projelerimizden gelen müşteri akışını acentelerimize açtık. 2024 yılında da hayata geçireceğimiz projelerimizi de acentelerimize açmaya, onların gerçek anlamda ‘’dostu’’ olmaya devam edeceğiz. 

Sektörümüzün kritik dönemden geçtiği şu günlerde sektörümüzün denetim ve düzenleme makamı olan SEDDK’nın haklı gerekçelerle tasfiyesini başlattığı iki sigorta şirketinin acente ve müşterilerinin kaygılarını da çok iyi anlıyoruz. Fakat şunun iyi bilinmesi gerekir ki sektörümüzün reel ciro üretimi ve sürdürülebilir büyüme açısından düzenlemelerin eksiksiz yapılması şart. Bu nedenle de SEDDK ve TSB tarafından çizilen yol haritasında şirket olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırdık nitekim buna yönelik hazırlıklarımızı da bu çalıştay sonunda karara bağladık. İlgili üst yöneticilerimiz süreci uçtan uça, tek bir acentemizi ve müşterisini es geçmeden, şirketimizin teknik ve iş kabul şartları çerçevesinde süreci yönetecekler.  Acentelerimizi ve müşterilerini olası mağduriyetlerden korumak, onların zor zamanlarında yanlarında olmak için mevcut şartlarımızı sonuna kadar kullanarak yanlarında olmaya hazırız. Bu vesile ile sektörümüzün bu zorlu sürecini de el birliği ile omuz omuza çalışarak aşacağımıza yürekten inanıyoruz.