1 Mayıs 2026, 19:59:57
Dolar 45,1699
Euro 53,1985
Altın 6.720,81
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 15°C
Sal 17°C

Markel Sigorta’dan Siber Risklere Karşı Özel Ürün

15 Mayıs 2025 21:19

Markel Group bünyesindeki Markel Sigorta, savaş eylemlerinin dolaylı sonuçlarından kaynaklanan siber risklere karşı özel bir ürün geliştirdi. Yeni ürün, risk başına 5 milyon ABD dolarına kadar teminat sağlayacak.

Kritik altyapı, teknoloji, finans ve enerji sektörlerindeki büyük ölçekli kuruluşlar için siber riskler giderek büyüyen bir tehdit oluşturuyor. Bright Defense‘in Nisan 2024 raporuna göre, geçen yıl gerçekleşen siber saldırıların %35’i devlet destekli aktörler tarafından yapıldı.

Markel International‘ın Londra merkezli siber ekibi tarafından geliştirilen yeni ürün, savaşın dolaylı etkilerinden (ilan edilmiş veya edilmemiş) kaynaklanan zararları teminat altına alıyor. Bu kapsam, geleneksel siber sigorta poliçelerinde genellikle hariç tutuluyordu.

Yeni çözüm, mevcut siber sigorta poliçelerine (Markel veya diğer şirketlerden) ek olarak sunulacak bir tamamlayıcı ürün niteliğinde. Özellikle savaş istisnalarının genişletildiği poliçelerde müşterilere alternatif teminat seçeneği sunmayı hedefliyor.

Markel International Siber Risk Direktörü Chris Burgess“Büyük müşterilerimizin savaşın dolaylı siber etkilerine karşı teminat ihtiyacını fiyatlandırılmış bir ürünle karşılıyoruz” açıklamasını yaptı. Burgess, ürünün piyasadaki bu kritik açığı kapatmada önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Ürün ilk aşamada risk başına 5 milyon ABD doları limitle sunulacak. Markel, bu ürün için özel bir finansal ayırım (ring-fencing) yaptığını da duyurdu.

Kurumlar Hakkında

Markel Group: 1930’da kurulan uluslararası sigorta ve yatırım holdingi. Özel riskler ve spesiyalite sigortalar alanında uzmanlaştı.

Bright Defense: Siber güvenlik analizleri ve istihbaratı konusunda uzmanlaşmış bağımsız araştırma kuruluşu.