İstanbul 30°C
Açık
İstanbul
30°C
Açık
Paz
30°C
Pts
27°C
Sal
25°C
Çar
26°C

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), trafik kazaları sonrası kendilerini “hasar danışmanı” olarak tanıtan kişilerin vatandaşları mağdur etmesi ve kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde ele geçirilmesine karşı kamu spotu hazırladı.
Hazırlanan spotta, vatandaşlara yalnızca yetkili sigorta şirketleri ve resmî kurumlarla iletişime geçmeleri, kişisel bilgilerini bu çevreler dışında kimseyle paylaşmamaları çağrısında bulunuluyor.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yayın sırasına alınan kamu spotu, televizyon kanallarında 6 ay boyunca gösterilecek.
TSB, bu çalışmayla vatandaşların hak kaybına uğramasının önlenmesini, kişisel verilerin korunmasını ve sigorta sektörüne duyulan güvenin artırılmasını amaçlıyor.