Dolar 34,2711
Euro 37,0807
Altın 2.997,83
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Türkiye’deki En İyi Mimarlık Fakülteleri

Türkiye’deki En İyi Mimarlık Fakülteleri
14 Mart 2021 15:59

Türkiye’deki En İyi Mimarlık Fakülteleri: Mimarlık,  fiziki yapıların kurulum aşaması ve tasarım aşamasını gerçekleştiren bilim dalıdır. Oldukça keyifli ve bir o kadarda zor olan bu meslek dalında birçok gencin kariyer hedefi vardır. Bu kariyer hedeflerini hızlı tırmanabilmek için ise öncelikle alınan lisans ve yüksek lisans eğitiminin iyi olması gereklidir. Türkiye’nin en iyi mimarlık fakülteleri adında sıraladığımız bu listede yer alan üniversitelerde görevli olan eğitim görevlileri bu alanda oldukça başarılı olan kişilerdir. Bunun yanı sıra üniversitenin sağladığı imkanlarda yüksektir.

En İyi Mimarlık Fakülteleri
En İyi Mimarlık Fakülteleri

Mimarlarda aranan nitelikler; tasarım programlarına hakim olması, üç boyutlu düşünebilme, düşünebildiklerini sergileyebilme, görsel farkındalık sahibi ve yönetmeliklere hakim olması. Aranan temel şartlar bunlar olup işverene bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Bir mimarda olması gereken temel nitelikler ve daha fazlasına sahip olmak için alacağınız eğitim oldukça önemlidir. Aksi takdirde başarısı düşük bir mimarlık fakültesinden eğitim almanız halinde başarılı olma ihtimaliniz oldukça düşecektir. Aşağıda özenle listelediğimiz “Türkiye’deki en iyi mimarlık fakülteleri”  mezunları günümüzde ülkemizin en iyi mimarları kadrosunu oluşturmaktadır. Bazı üniversiteler özel olsa bile üniversite taban puan şartlarını karşılamanız halinde bu üniversitelerde tam burslu öğrenci olma fırsatından yararlanabilirsiniz. Her özel üniversitenin tam burslu öğrenci kontenjanı bulunmakta olup alınan öğrenci sayısı farklıdır. Bu yüzden okumak istediğiniz özel mimarlık fakültesinin tam burslu öğrenci kontenjanı ve üniversite taban puanını inceleyebilirsiniz. İşte, Türkiye’deki en iyi mimarlık fakülteleri:Türkiye’deki En İyi Mimarlık Fakülteleri:

SıralamaÜniversite Adı
1İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
2Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
3Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
4İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
5Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
6Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
7İstanbul Bilgi Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi
8Bahçeşehir Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi
9TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi
10İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi
Türkiye’deki En İyi Mimarlık Fakülteleri

En İyi Psikoloji Fakülteleri

Psikoloji bölümünde okumak binlerce öğrencinin hayalidir. Ülkemizde yer alan en iyi psikoloji alanında hizmet veren kişilerin en büyük ortak yönleri belirli üniversitelerde eğitim almış olmalarıdır. Psikoloji okumak için her ne kadar önümüzde çok çeşit olsa da bu çeşitler arasından seçimlerimizi özenle yapmalıyız. Bunun nedeni ise aşağıda listelediğimiz en iyi psikoloji fakültelerinde yer alan öğretim görevlilerinin daha başarılı olmasıdır. Bunun yanı sıra her üniversitenin öğrencilerine sağladığı imkanlar farklıdır. Ancak,  iyi bir üniversite tercihinde bulunmanız halinde üniversitenin sağladığı birçok imkandan faydalanabilir ve başarı seviyenizi daha da arttırabilirsiniz.

Yazımızın devamında listelediğimiz en iyi psikoloji fakültelerinden bir kısmı devlet üniversitesi iken bir kısmı da özel üniversitelerdir. Özel üniversitelerde okumak için belirlenen ücretleri dönemlik veya yıllık ödemek gerekir. Ancak, başarı oranı yüksek olan öğrencilerin tam burslu öğrenci olarak okuma fırsatı bulunmaktadır. Bunun için ise üniversite sınavlarından üniversitenin belirlediği puanı almak gerektir. Psikoloji mezunları hastane, sağlık ocağı, kreş, çocuk yuvası, huzur evi, okul ve adliye gibi birçok alanda çalışma imkanı bulunmaktadır. Psikoloji alanında kariyer hedefleri olan öğrencilerin bu hedefe daha hızlı ulaşabilmesi için mutlaka iyi bir eğitim almalıdır. Bunun için ise aşağıda listelediğimiz en iyi psikoloji fakültelerinden yararlanabilirler:

SıralamaÜniversite Adı
1Koç Üniversitesi
2İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
3Boğaziçi Üniversitesi
4İstanbul Bilgi Üniversitesi
5Tobb Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi
6Orta Doğu Teknik Üniversitesi
7Yeditepe Üniversitesi
En İyi Psikoloji Fakülteleri


Türkiyenin En İyi üniversiteleri hangileridir? Türkiye’nin en iyi fakülteleri hangileridir? Cevabı için ilgili konularımızı okuyabilirsiniz.

kaynak: https://www.osym.gov.tr/