Dolar 32,2420
Euro 35,1223
Altın 2.507,91
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Türkiye’nin En İyi Veterinerlik Fakültesi

Türkiye’nin En İyi Veterinerlik Fakültesi
14 Mart 2021 15:48

Veterinerlik, başta evcil ve çiftlik hayvanları başta olmak üzere tüm hayvanların sağlık durumunu inceler ve muayene eder. Herkesin yapabileceği bir meslek olmayan veterinerliği yalnızca hayvan severler tarafından tercih edilmektedir.

Yakın bir zamana kadar veteriner olmak için eğitim alma şartı aranmamakta idi. Ancak, günümüzde bu durum böyle olmayıp üniversitelerin veterinerlik bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır. Bu eğitim süresi normal lisans eğitimleri gibi 4 sene yerine 5 senedir. Buna ek olarak intörnlük eğitimi de alan öğrenciler yüksek lisans derecesiyle üniversiteyi tamamlar. Peki, Türkiye’de en iyi veterinerlik fakültesi sıralaması nasıldır? Bu sorunun cevabına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

SıralamaÜniversite Adı
1Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
2İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
3Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
4Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
5Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
6Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
7Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
8Namık Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
9Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
10Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
11Ortalama: Veterinerlik Fakültesi
12Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
13Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
14Aksaray Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
15Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
16Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
17Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
18Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
19Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
20Harran Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
En İyi Veterinerlik Fakültesi Türkiye
Türkiyenin En İyi Veterinerlik Fakültesi
Türkiye’nin En İyi Veterinerlik Fakültesi

Veterinerlik fakültelerinde öğrencilere hayvan sağlığı hakkında bütün detaylar öğretilmektedir. Bunun yanı sıra öğrencinin hayvanlara karşı olan sevgi ve saygısı arttırılmak için çaba sarf edilir. Bu alanda alınan eğitim oldukça önemlidir. Ülkemizde birçok üniversitenin veterinerlik fakültesi bulunmaktadır. Bu yazımızı okuyorsanız hangi veterinerlik fakültesinin iyi olduğu hakkında bir fikriniz yok demektir. Ancak, yazımızın devamında listelediğimiz üniversiteler hakkında araştırma yaparak kendinize en uygun olan en iyi üniversiteyi okuyabilirsiniz. Bu sayede veterinerlik alanında var olan kariyer hedeflerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz. Bu üniversitelerdeki eğitim kalitesi oldukça yüksek olup mezun olma durumunda iş bulma durumu oldukça kolaylaşacaktır. Bunun nedeni ise işverenler bünyesine alacakları personellerin hangi okuldan mezun olduğunu dikkate almaktadır. İşte en iyi veterinerlik fakülteleri:

En İyi Veterinerlik Fakültesi
En İyi Veterinerlik Fakültesi

Türkiyenin En İyi üniversiteleri hangileridir? Türkiye’nin en iyi fakülteleri hangileridir? Cevabı için ilgili konularımızı okuyabilirsiniz.

kaynak: https://www.osym.gov.tr/