Ethica Sigorta’dan 10 Yıllık Başarı Hikayesi

Ethica Sigorta, sektördeki 10’uncu yılını geride bırakırken, şirketin kurumsal doğuşunu, kültürünü ve gelecek vizyonunu yöneticilerinin dilinden aktaran özel bir video çalışması yayımladı. Hazırlanan içerikte kuruculardan departman yöneticilerine kadar birçok isim, markanın 10 yıllık yolculuğunu değerlendirdi.
Geleneksel Kalıpların Dışında Bir Başlangıç

Şirketin kuruluş vizyonunu aktaran Ethica Sigorta CEO’su Cemal Ererdi, “Ben uzun yıllar sigorta sektöründe çalıştım. Bir Türk stratejistin Türkiye’de yeni bir oluşum yapmasının başarılı olacağını düşündüm. Sektörde 40. şirket değil, 40 şirket içerisinde her şeyiyle farklı olan ve de örnek alınan bir şirket kurmaktı” ifadelerini kullandı.
Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan ise markanın doğuş sürecine dair, “Bulunduğumuz ortamlarda sıra dışı anlatırdı, kendi girişimini oluşturma fikri geldiğinde ben de dâhil oldum. Ve Cemal Bey dedi ki: ‘Neden bizim şirketimizin adı da Ethica Sigorta olmasın?’ O zaman dedim ‘Bu markayı size veriyorum’” dedi.
Pazarlama ve Satıştan Sorumlu YK Üyesi Işıl Akyol da başlangıçtaki hayali, “Cemal Bey’in bir hayali vardı ve ‘Ben içinde sigortacılık yapılmayan bir sigorta şirketi kuracağım ve bu az çalışan olduğu bir şirket olacak’ dedi” sözleriyle özetledi.
Startup Ruhundan Dev Bir Ağaca
İlk günlerin dinamik atmosferine ve hızlı büyümeye dikkat çeken yöneticiler şu açıklamalarda bulundu:
- Can Ererdi (YK Üyesi): “İlk günler tabii daha böyle bir startup şeklinde, daha küçük bir odada, herkesin aynı şekilde katkı sunduğu bir ortam vardı.”
- Alper Allahverdi (Dijital Çöz. ve Veri Yön.): “O zamanın en güncel teknolojileriyle büyük bir cesaretle yola çıktık.”
- Emel Dolgun (Batı ve Kuzeybatı Direktörü): “Biz piyasaya daha nasıl bir şirket olduğumuzu söylemeden talepler geliyordu. İlk günde 1.000’i aşan bir başvuru vardı.”
- Murat Aşuroğlu (Hasar / Müşteri İlişkileri / Hukuk): “O dönemde böyle bir şeye cesaret edebilen ya da bunu hayalini kurabilen yoktu. Onun içinde olmak gerçekten büyüleyiciydi.”
- Hülya Gülandağ (Operasyon / Nakit Yön. Tmi.): “Küçücük bir tohumdan dev gibi bir ağaca döndüğünü görmek ve daha da büyüyeceğini görmek çok büyük bir keyif.”
Acente İlişkileri ve Teknik Disiplin
Saha dinamiklerine ve acente yaklaşımına değinen Cengiz Bulur, “Acentelere olan yaklaşımımız, günlük mesai süreçlerimiz, kadro sayımız, acente sayımız, her şey farklıydı” derken; Müjdat İlhaner bir acentelerinin “Yahu biz üzerimizdeki ölü toprağını attık ve sizinle yenilenen sektöre başlayan yeni bir acente heyecanıyla yanınıza geldik” dediğini aktardı.
İç Denetim Yöneticisi Can Bilgin ise 10 yılda elde edilen teknik sonuçların son derece şeffaf ve güvenilir olduğunu belirterek şirketin bütünsel olarak sıra dışı bir duruş sergilediğini ifade etti.
Gelecek 10 Yıl Vizyonu
Ethica Sigorta CEO’su Cemal Ererdi, önümüzdeki döneme ilişkin mesajında, “Gelecek 10 yılda sigorta sektörünün kalıplaşmış, gelenekselleşmiş yapısı içerisinde Ethica Sigorta çok ciddi bir farklılık yaratacak. Bütün bunun olumlu sonuçlarını hep birlikte yaşayacağız” değerlendirmesinde bulundu.


